ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Parhaat tavat käyttää Manuka-hunajaa

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Olemme PUR-kaupassa hullaantuneita Manuka-hunajaan. Ehkä oletkin jo huomannut blogistamme, kuinka myös Hyvinvoinnin keulakasvot -sarjamme Virpi Mikkonen on nimennyt sen yhdeksi luottotuotteekseen tai kuinka äänityöläisen arkea Manuka auttaa suuresti. Manuka on erittäin terapeuttinen, antibakteerinen ja viruksia torjuva, entsyymirikas lääkinnällinen hunaja. Halusimme koota sinulle tämän uusi-seelantilaisen kullan parhaimmat käyttökohteet ja ominaisuudet helpoksi muistilistaksi!

 

Manuka ja vatsavaivat

Manuka-hunajan yksi tunnetuimmista käyttötarkoituksista on erilaisten tulehduksellisten suolistosairauksien ja vatsahaavan hoito. Sitä käytetään mm. ohutsuolen bakteerikannan tasapainottamiseen sekä liikahappoisuuden ja refluksioireiden vähentämiseen. Sen sisältämien antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta sitä voi käyttää myös ehkäisemään vatsatautia ja helpottamaan kipeää vatsaa.

Iho-ongelmat ja kauneudenhoito

Yhä useampi aknesta tai ihottumasta kärsivä on käyttänyt Manukaa ja todennut sen auttavan tehon. Manukan käyttö sisäisesti ja ulkoisesti on siis suositeltavaa ihon hyvinvoinnin tukemiseksi - sen entsyymit ja vitamiinit tekevät ihollesi hyvää!  Voit levittää Manukaa puhdistetuille kasvoille tarpeen mukaan ja huuhdella lämpimällä vedellä. Koska sen vaikutus on antibakteerinen ja tulehdusta lievittävä, se auttaa myös suoraan iholla.

Kauneudenhoidollisesti tällä hunajalla on kiinteyttävä ja elävöittävä vaikutus ihoon, joten sitä kannattaa käyttää, vaikka ei kärsisikään pahoista iho-ongelmista. Voit kuoria kasvosi Manuka-hunajalla ja saat samalla iholta vapaita radikaaleja torjuvan antioksidanttisuojan!

Haavat ja palovammat

Manuka-hunaja nopeuttaa todistetusti haavojen paranemista ja lievittää palovammapotilaiden kipuja vähentäen kehon tulehduksellista vastetta vaurioon. Sitä voidaan käyttää myös haavan sitomisen yhteydessä, koska se ehkäisee ihon tulehtumista ja haitallisten bakteereiden kasvua.

Manuka-hunaja-PUR-kauppa Mehiläiset keräävät tea tree- sukuun kuuluvasta Manuka-pensaasta nektaria.

Suun terveys

Manuka hunaja tuo uudenlaisen lisän perinteiseen suun terveyden hoitoon. Sen on todettu auttavan mm. ientulehduksen ja parodontiitin hoidossa ja nopeuttavan niiden paranemista. Erään tutkimuksen mukaan sen imeskely suussa vähensi koeryhmällä plakkia ja vuotavia ikeniä jopa 35 %.

Flunssa ja kurkkukipu

Manuka-hunajan on todettu lisäävän immuunisolujen toimintaa kehossa saattaen jopa estää flunssan alkamisen. Lusikallinen tätä superravintoa toimii myös tehokkaasti orastavan kurkkukipuun, sillä se nitistää kurkkukipua aiheuttavia streptokokki-bakteereita. Flunssa saattaakin olla yksi yleisimpiä Manuka-hunajan käyttöalueita.

Allergiat

Kuten hunajat ja siitepölytuotteet yleisesti, manuka voi toimia myös siitepölyallergioiden hoidossa vähentäen allergioista johtuvia oireita ja samalla allergialääkityksen tarvetta. Koska se on tavallista hunajaa vahvempi ja terapeuttisempi, se voi olla myös normaalia tehokkaampi apu allergioihin.

Hiusten ja hiuspohjan terveys

Hunajalla on todettu olevan edullinen vaikutus mm. hiustenlähtöön ja hiuspohjan ongelmiin. Myös sen sieniä torjuvat ja kosteuttavat ominaisuudet tekevät siitä oivan aseen hilsettä ja päänahan sienitulehduksia vastaan. Hiustenlähtö voi taas johtua useammasta syystä, kuten stressistä, ravintoaineiden vajeista kehossa tai hiuspohjan ongelmista. Superravinteikas Manuka-hunaja tarjoaa hiukselle ja hiuspohjalle niiden kaipaamia ravinteita ja antioksidantteja ja saattaa auttaa hiustenlähtöön syystä riippumatta. Voit käyttää Manukaa myös hiustenpesun yhteydessä tai hiusnaamiona saadaksesi lisäkiiltoa hiuksiisi.

Manuka-hunaja-PUR-kauppa Käytä Manuka-hunajaa monipuolisesti kauneudenhoitoon ja terveydeksi.

Uni

Manuka-hunaja voi auttaa myös syvemmän unen saamisessa. Se auttaa kehoa vapauttamaan glykogeenia eli maksaan varastoitua sokeria ylläpitäen näin kehon tärkeitä elintoimintoja. Tämä vaikuttaa positiivisesti yöllä mahdollisesti vaihteleviin verensokeritasoihin, mikä taas vaikuttaa unen laatuun. Hyvä uni on edellytys monen kroonisen elintasosairauden, kuten sydäntautien ja tyypin II diabeteksen, synnyn ehkäisyssä. Sekoita illalla kupillinen lämmintä maitoa Manuka-hunajan kanssa ja nauti levollisesta unesta.

Lisäravinne

Yksi parhaimmista syistä käyttää Manuka-hunajaa on yksinkertaisesti sen erittäin monipuolinen ravintosisältö - se voi siis täydentää ruokavaliotasi monella arvokkaalla tavalla sen lisäksi, että se ehkäisee tulehduksia ja haitallisia bakteereita. Manuka sisältää mm. aminohappoja, kalsiumia, kaliumia, kuparia, B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia, mangaania, fosforia ja sinkkiä. Manukan ravintoarvo on nelinkertainen tavalliseen hunajaan verrattuna.

Lue lisää Manukan alkuperästä, käyttöalueista ja sen eri luokittelusta PUR-blogin aikaisemmasta artikkelista. 

Voit hankkia Manuka-hunajaa PUR-kaupan valikoimista.

Lähteitä: Dr.Axe, Organic Facts

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.