Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!

Ayurvedinen ihonhoito

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Kirjoittaja on PUR Hyvinvointikaupalla työskentelevä kosmetologi Rosi Sotkasiira.

Ayurvedinen ihonhoito panostaa ruokavalioon, ja sillä on erittäin suuri rooli. Ulkoinen olemuksemme, sairautemme sekä ihomme ovat heijaste sisäisestä hyvinvoinnistamme. Noudattamalla siis kehotyyppisi mukaista terveellistä ruokavaliota, juomalla paljon vettä sekä suosimalla puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita niin ruuassa kuin ulkoisessa ihonhoidossa pidät kehosi tasapainossa ja ihon hehkuvana.

Oman kehotyypin mukaista ruokavaliota noudattamalla edistämme ihon hyvinvointia. Kuitenkin vuodenaikojen vaihtuessa ihomme kosteustasapaino voi vaihdella, jolloin ruokavaliota on tärkeä tukea oikeanlaisilla kosmetiikalla juuri ihon sen hetkisen vaatimalla tavalla. Ihon täydellisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi on tärkeää toistaa kolmen säännön rutiini kahdesti päivässä aina aamulla herätessä sekä illalla ennen nukkumaan menoa:

1. Puhdista
2. Ravitse
3. Kosteuta.

Lakshmi-kahpa-sünthi-serum Auyrvedinen ihonhoito ja Lakshmin Kapha

Ayurvedisesta ja laadukkaasta ihonhoidosta kiinnostuneille minulla on ilo esitellä teille uusin kosmetiikka tulokkaamme Lakshmi!

Tämä italialainen kosmetiikkasarja on luomulaatuinen, ayurvedinen ja kaiken lisäksi myös ammattilaissarja, jota ei löydykkään jokaisen putiikin hyllystä ja tuotteissa on käytetty puhtaita luonnon omia raaka-aineita.

Lakshmin tuotteiden valmistuksessa on käytetty ravitsevia kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja ayurvedisia yrttejä kuten esimerkiksi ashwagandaa ja shatavaria. Aromaterapia on myös yksi osa Lakshmia ja tuotteiden huumaavien tuoksujen takana on eteeriset öljyt, joiden ansiosta tuotteet hoitavat niin ihoa kuin mieltä.

Kauppamme valikoimasta löytyy kaikille ihotyypeille omat puhdistustuotteet, voiteet, öljyseerumit sekä kasvonaamiot. Lisäksi tarjolla on myös erilaisia täsmätuotteita, joista jokainen voi valita mieleisensä aina tarpeen mukaan omansa.

Lakshmi-pitta Auyrvedinen ihonhoito ja Lakshmin Pitta

Vata
Vatan iho on yleensä kuiva, ohut ja elottoman näköinen. Huokoset ovat pienet ja ihoa voi lisäksi kiristää ja jopa hilseillä. Tämä ihotyyppi janoaa kosteutta ja vata –ihoisten onkin tärkeä huolehtia riittävästä kosteuden saamisesta niin ulkoisesti kuin sisäisestikkin. Ruokavalioon tulisi lisätä hyviä rasvoja kuten esimerkiksi gheetä(kirkastettu voi) tai seesamöljyä. Myös pähkinät sisältävät paljon hyviä rasvoja, jotka kosteuttavat sisäisesti. Erityisesti mantelit ja saksanpähkinät ovat suositeltavia. Sisäistä hoitoa tukemaan on tärkeää valita tarpeeksi kosteuttavat kosmetiikkatuotteet.

Lakshmin vata –linja on suunnattu kuivalle ja elottomalle iholle. Ainutlaatuiset kasviyhdistelmät sekä malakiitin, smeraldin ja korallin uutteet estävät vapaiden radikaalien syntymistä lisäten kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Vatan puhdistusmaito ja kasvovesi ovat täydellinen kombo kuivalle ja elinvoimattomalle iholle. Käyttämällä näitä puhdistustuotteita aamuin illoin ylläpidät tehokkaasti ihon hyvinvointia ja kosteustasapainoa.

Pitta
Perinteinen Pitta –iho on herkkä, keskipaksu ja lämmin. Se voi reagoida helposti punoittamalla, lehahtelemalla ja kutiamalla. Tämä ihotyyppi myös palaa helposti auringossa ja sillä on taipumusta pisamiin, pigmenttiläiskiin ja allergisiin reaktioihin muita ihotyyppejä helpommin. Herkkä iho tarvitsee viilennystä ja hyvää hoitoa. Ayurvedassa suositellaan erityisesti kookosöljyn käyttöä niin sisäisesti kuin ulkoisestikkin. Sillä on hyvin kosteuttava, viilentävä ja rauhoittava vaikutus. Ruokavaliossa olisi syytä erityisesti välttää voimakkaita ja tulisia mausteita koska ne saavat ihon helposti ärtymään ja lehahtelemaan.

Lakshmin Pitta –linja on suunniteltu erityisesti herkälle ja punoittavalle iholle. Ainutlaatuinen koostumus kasviyhdistelmiä ja hematiitin, topaasin ja timantin uutteet uudistavat ihoa aktivoiden sen syvempiä kerroksia. Pittan ruusu päivävoide sisältää mm. kylmäpuristettuja damaskon- ja sammalruusun eteerisiä öljyjä jotka suojaavat ihoa ympäristön haittavaikutuksilta. Ruusuvoide on koostumukseltaan kevyt, mutta kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja täsmävalinta herkälle iholle meikin alle!

Kapha
Tälle ihotyypille on ominaisinta ihonpinnan kiiltely pitkin päivää ja myös ihohuokoset ovat usein laajentuneet. Rakenteeltaan iho on usein paksumpi ja se erittää rasvaa tehokkaammin, josta johtuen talirauhaset tukkiintuvat helpommin synnyttäen epäpuhtauksia. Ihoa hoitaessa täytyy muistaa, että näppyjen puristelu vain pahentaa tulehdusta bakteerien päästessä ihohuokosiin. Ihonpuhdistus on siis syytä jättää kosmetologille ja keskittyä itse oikeanlaiseen kotihoitoon. Ruoka-aineet jotka usein lisäävät epäpuhtauksien syntyä ovat esimerkiksi hapanmaitotuotteet, punainen liha ja tomaatti sekä lisäksi myös keinotekoiset lisäaineet, kuten esimerkiksi natriumglutamaatti ja aspartaami, lisäävät epäpuhtauksien syntyä iholle. Puhdas ja ravinnerikas ruokavalio on siis kaiken a ja o.

Lakshmin Kapha –linja on täydellinen valinta kun haluaa lisätä ihon hapenottokykyä ja vähentää epäpuhtauksien syntyä. Zinciten, rubiinin ja opaalin uutteet edistävät ihon omaa paranemisprosessia ja tasapainoa. Kaphan seerumi on todellinen tehotuote, joka sisältää kasvivahaa ja curry yrtin eteeristä öljyä. Tämä tuote parantaa värittömän ja sekaihon hapenottokykyä tehokkaasti jonka seurauksena ihon elinvoima palautuu ja iho kirkastuu.

Kosmetologillamme Rosilla on usean vuoden kokemus Lakshmista ja häneltä saat apua oikeiden tuotteiden valintaan ja vinkkejä niiden oikeaoppiseen käyttöön, mikäli ayurvedinen ihonhoito ei ole entuudestaan tuttua.

Tule ja ihastu!

Lakshmi-vata Auyrvedinen ihonhoito ja Lakshmin Vata
Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.

Post your comment

Pur-Kauppa