ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Flunssan ennaltaehkäisy ja hoito luonnonmukaisesti

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Viisihenkisessä perheessä - jonka lapset ovat vähintäänkin välillisesti tekemisissä koulussa ja tarhassa noin 500 lapsen kanssa - flunssa on kohtuullisen normaali ilmiö syksyisin ja talvisin. Tässä vuosien varrella olenkin hionut melkoisen patteriston hoitokeinoja, millä pieniä yskiä ja nuhia tai vähän sitkeämpiäkin lentsuja voidaan taltuttaa. Seuraavassa vinkkejä keinoista, mitkä olen todennut toimiviksi.

Vastustuskykyä kannattaa tietenkin vahvistaa jo etukäteen ja ottaa vaikkapa maitohappobakteerikuuri (esim. Living Nutrition family) käyttöön 1-2 viikkoa ennen tarhan/koulun alkua. Lämmittäviä keittoja ja muhennoksia kannattaa lisäillä myös kotona ruokalistalle, sillä ne voivat syksyn tullen auttaa torjumaan vilustumista. Hyviä vastustuskyvyn vahvistajia ovat myös esimerkiksi Bee bite pergapastillit tai manuka hunaja.

Joskus ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että vaikkapa esiteini joka aina tilaisuuden tullen livahtaa ovesta liian vähillä vaatteilla ulos, valittaa kurkun karheutta ja nenän tukkoisuutta. Silloin täytyy turvautua muihinkin keinoihin, joilla helpottaa alkavan flunssan oireita. Erityisen hyvä nenän avaaja on esimerkiksi Propolia nenäsuihke, jota voi käyttää yli 3-vuotiailla lapsilla. Suihkeen sisältämät timjami, eucalyptus ja propolis estävät viruksia ja bakteereja lisääntymästä limakalvoilla ja avaavat tukkoisen nenän. Kurkun karheuteen toimivat puolestaan Arctic Warriorsin Geelishotit tai joskus saatan myös tehdä oman seoksen jossa on hunajaa, gheetä, jauhettua kurkumaa, kardemummaa ja fenkolia ja annan sitä lapsille. Flunssan paranemista nopeuttaa tehokkaasti myös Frantsilan Karvakorva yrttiuute

Jos flunssa ei näillä apukeinoilla hellitä tai oireet pahenevat ja mukaan astuu vaikkapa korvakipu tai haukkuva yskä, homeopatia on aina pelastanut tilanteen. Jos homeopatia ei ole sinulle ennestään tuttua, voit aina kysyä PURista neuvoa osaavilta homeopaateilta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Homeopatiaa voi lähteä kokeilemaan vaikkapa Dr. Reckewegin klassikkotuotteilla, kuten Jutussin yskänsiirapilla. Jos perheessäsi on lapsia, paras sijoitus mitä voit tehdä, on hankkia juuri julkaistu Homeopatia opas ja Helioksen homeopatia pakkaus, josta löytyy akuutteihin vaivoihin sopivat homeopaattiset lääkeaineet. Näin sinulla on kotona yksi työkalu lisää, jolla alkava korvakipu tai korkea kuume voidaan kotonakin selättää, ilman että tarvitsee välttämättä lähteä yöllä päivystykseen.

Itse olen homeopatian avulla säästynyt monelta jonotusreissulta ja saanut akuutin tilanteen rauhoittumaan. Seuraavana päivänä olen sitten saattanut varata suolahuoneen, joka muuten pienten (alle 3-vuotiaiden) lasten kanssa on helpottanut paksua limaista yskää ja nuhaa nopeasti. Jos vaivat eivät kotikonstein hellitä, niin sitten on tietenkin mentävä käymään lääkärissä. Suosittelen lämpimästi Lääkäriasema Sofianovaa, jossa lääkärit Merja Riska ja Sauli Siekkinen huomioivat aina lapsen terveydentilan kokonaisvaltaisesti. Tarvittaessa he voivat myös määrätä vaikkapa antibioottikuurin mutta ohjeistavat samalla, miten lapsen elimistöä tulisi tukea tällöin. Toistaiseksi omien lasten kohdalla antibiooteilta on vältytty ja homeopatia sekä muut hoitokeinot ovat tuoneet avun. Toki olen äitinä kuitenkin aina valmis tekemään kaikki tarvittavat toimenpiteet lasteni terveyden eteen silloinkin, jos tilanne vaatii perinteisen koululääketieteen keinoja.

Mahdollisten lääkekuurien tai vaikkapa hampaiden fluorauksen jälkeen, lapsen kehoa kannattaa yleensä tasapainottaa ja tukea elimistön puhdistumista. Tähän voi käyttää apuna erilaisia ravintolisiä, puhdasta ruokavaliota ja homeopatiaa. PUR-kaupan osaavalta henkilökunnalta saat vinkkejä, jotka ovat juuri omaan tilanteeseen sopivia. Homeopatia on toki auttanut minua hoitamaan myös omia vaivoja kuten poskiontelontulehduksen, päänsärkyjä, kuukautiskipuja jne. Mutta, koska aikuisen kehoon on saattanut kerääntyä hieman enemmän ylimääräistä kuormitusta elämän aikana, niin alussa hoitovaste homeopaattisilla akuuttiaineilla saattaa olla aikuisen kohdalla hieman huonompi tai oikeastaan vähän erilainen - keho yksinkertaisesti lähtee puhdistumaan enemmän ja se saattaa aiheuttaa alussa oireilua. Tähän kuitenkin auttaa tilanteen kartoitus koulutetun homeopaatin kanssa, jolloin voidaan ottaa hieman laajempi repertuaari homeopaattisia aineita käyttöön. Voit varata ajan esimerkiksi PUR-klinikan homeopaatilta www.pur-klinikka.fi

Ennakoi siis flunssakauden haasteet jo nyt, niin kylmä vuodenaika sujuu huolettomammin. Voit kurkata täältä koko perheelle maistuvan bataatti-linssikeiton ohjeen, jossa on mukana muun muassa lämmittävää inkivääriä ja kurkumaa. ;)

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.