ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ TILAUKSILLE.

Hyönteiset ja punkit - homeopaattinen ensiapu pistoksiin ja puremiin

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Homeopatiasta saat ensiapua hyönteisten ja punkkien pistoksiin.

Kesän aikana vaivaa usein hyttysten ja muiden hyönteisten pistot sekä punkin puremat. Homeopaattiseen ensiapulaukkuun kannattaa pakata ainakin Ledum palustrea, koska se on yleisin ensiapulääkeaine hyönteisten ja eläinten pistoksissa ja puremissa. Se on myös tehokas kaikkien terävien esineiden aiheuttamien haavojen hoidossa. Ledumin oirekuvassa kivut pahenevat lämmöstä ja liikkeestä ja helpottuvat kylmistä kylvyistä ja kylmistä kääreistä.

Hyönteisten pistokset

Ampiaisten ja mehiläisten pistosten ensiapuna otetaan ensin Ledum C 30. Ota lisäksi tarvittaessa Apis C 30 mikäli pureman jälkeen esiintyy turvotusta, kutinaa, kuumotusta ja kirvelemistä. Belladonna voi myös toimia, mikäli kuumottaa, jomottaa ja särkee, mutta turvotusta ei esiinny niin voimakkaasti. Toista annosta vähintään kolme kertaa päivässä tai kunnes oireet helpottuvat.

Mikäli olet normaalia herkempi hyttysten pistoksiin ja koet, että ne hyökkäävät erityisesti juuri sinun kimppuusi, voit ottaa Staphysagria C30 tai C200. C30 kannattaa toistaa, C 200 voit ottaa kerta-annoksena.

Punkin purema

Homeopatiaa voi käyttää myös punkin puremien yhteydessä nostamaan elimistön puolustuskykyä ja ennaltaehkäisemään borrelioosia. Mikäli tartuntaa on jo ehtinyt tapahtua, ne eivät korvaa antibioottihoitoa mutta ovat hyödyksi tukihoitona.

Annostelu on seuraava: Ledum C 30 kolme kertaa päivässä vähintään kolmen päivän aikana. Vaihtoehtoisesti C 200 kaksi kertaa ensimmäisenä päivänä ja kerran päivässä vielä kahden päivän aikana. Mikäli pureman jälki on selkeästi havaittavissa, suosittelen Ledumin ottamista viisi päivää ja seuraavan kuukauden aikana sen toistaminen viikoittain, kahtena peräkkäisinä päivinä. Jos käytät potenssia C 200, kerran päivässä riittää.

Jos puremasta on jo jonkin verran aikaa, useita päiviä tai jopa pari viikkoa, voi lisäksi harkita Borrelia Burgdorferin ottamista potenssissa C 30 tai C 200. Se on valmistettu samasta bakteerista, joka aiheuttaa borrelioosia.

Mikäli puremasta on kehittynyt selkeä läikkä iholle, niin kuin oheisessa kuvassa, akuuttina lääkeaineena voi ottaa Aurum arsenicumia C200, kaksi annosta yhden päivän aikana. Tässä vaiheessa olisi kuitenkin suositeltava, että kääntyisit ammattihomeopaatin puolelle, koska saatat tarvita myös muita homeopaattisia lääkkeitä, riippuen oirekuvastasi.

Borrelioosi on sen verran salakavala tauti, että vaikka homeopaatti olenkin, suosittelen antibioottien syömistä mikäli tartunta on todettu. Akuuttisesti sitä on vaikea hoitaa homeopaattisilla täsmälääkkeillä yksinkertaisesta siitä syystä, että oireita ei näy heti, vasta ajan kuluttua. Borrelioosin aiheuttama kroonista tilaa taas kannattaa hoitaa myös homeopatialla ja ravintolisillä.

Homeopaattisesti kroonista borrelioosia  voidaan menestyksekkäästi tukea vain konstituutioaineella, eli yksilöllisen oirekuvan mukaan valitulla lääkkeellä, mikä aina vaatii ammattihomeopaatin konsultointia.

Homeopaattiset voiteet ja geelit

Puremakohtaan voit levittää Weledan Combudoron- valmistetta ja kutinaa ja allergisiin ihoreaktioihin voit käyttää myös Urtical-voidetta sekä Halicar-voidetta.

Calendula-voidetta tai tinktuuraa on myös hyvä haavojen hoidossa. Calendula estää infektiota ja lievittää ihon ärsytystä.

Näitä tuotteita löytyy PURin valikoimista.

Ohessa Reumaliiton mainio ohje “Estä punkin pääsyä iholle”, kätevästi pdf-tiedostona. Kannattaa lukea!

Nautinnollista  luonnossa liikkumista, ja upeata kesää!

Jutun on kirjoittanut Camilla Holmström ja se on julkaistu alunperin WellnessLabin sivuilla: http://wellnesslab.fi/hyonteiset-ja-punkit-homeopaattinen-ensiapu-pistoksiin-ja-puremiin/

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.