Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!     ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ TILAUKSILLE

Kesä ja pitta-kehotyypin tasapainotus

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Holistista ja luonnonmukaista terveyskäsitystä edustavassa Ayurvedassa pitta vaikuttaa olevan kehotyyppinä yleinen ja sen seurauksena pittaan liittyvät epätasapainotilat ja sairaudet (mm. ihoärsytys, närästys, kehon liikahappoisuus, erilaiset tulehdukset, ärtynyt suoli sekä kuumentuneet tunteet kuten viha, ärtymys ja lyhyt pinna) ovat tuttuja vaivoja monelle. Kesä onkin haastavinta aikaa pittalle, ja silloin on oltava erityisen tarkka, ettei liiallinen tulielementti pääse lisääntymään pittan jo valmiiksi ”tulisessa” kehossa. Nappaa talteen PURin Jannin vinkit pittan tasapainottamiseen. Lisää vinkkejä ja tietoa pittasta löydät aiemmasta jutustamme.

Kesän ensiapuna toimii hyvin esimerkiksi kookos ja aloe vera kaikissa niiden muodoissa. Kookosöljyllä ja Aubreyn Aloe Vera- geelillä (tai Algamariksen after sun voide) saa tehokkaan rauhoituksen ja kosteutuksen iholle. Lisäksi Coco Juice kookosvesi sisäisesti viilentää ja nesteyttää tehokkaasti.

Kiki Healthin puhdistava Aloe Ferox kuuri on kuin pittalle tehty. Aloe Feroxin pittaa tasapainottavien ominaisuuksien lisäksi sillä on erityisesti suolistoa puhdistavia ominaisuuksia, mikä nimenomaan on myös kertyneen/liiallisen pittan kotipaikka.

Ruoanlaitossa Cosmovedan tai Prasadin gheen lisäksi pittalle tärkeät mausteet ovat mm. hyllystämme löytyvät fenkoli, kardemumma, juustokumina, lakritsi, kurkuma sekä korianteri.

Jos pitta on päässyt jo nousemaan taivaisiin ja oireilu alkaa, nämä yrtit erityisesti ovat pittaa tasapainottavia:

Organic Wellness Suojan Tuoja: Erinoimainen tuote immuniteetin vahvistukseen. Katuki on erittäin tehokas yrtti liiallisen pittan poistoon elimistöstä, erityisesti suolistosta, maksasta ja verestä. 2-3 kuukauden kuurin aikana Katuki syväpuhdistaa maksan ja tukee sen toimintaa vaikuttaen näin koko kehon hyvinvointiin. C-vitamiinipommina tunnetulla amlalla on myös viilentävä vaikutus kehoon, ja tulsi tukee omalta osaltaan stressitöntä elämää ja vastustuskykyä.

Organic Wellness Naisen elämä: Hormonaaliset epätasapainot ja kuumat aallot liitetään ayurvedassa pittaan. Naisen hormoonitasapainoa tukeva Shatavari laskee yhdessä Guduchin kanssa tulielementin määrää kehossa.

Organic Wellness Luonnon hehku/Maharishi Neem: Erityisen hyvä pittaperäisten iho-ongelmien hoitoon kuten akneen, nokkosihottumaan tai tulehtuneeseen ihoon. Ulkoisesti iho-ongelmien paranemista tukemaan sekä esimerkiksi pittalle tyypilliseen hiusten lähtöön voi käyttää viilentävää Cosmovedan Neemöljyä. (Neem nostaa vataa eli vataperäiset kuivat, hilseilevät ihottumat eivät sovellu neemillä hoidettavaksi!)

Organic Wellness Onnen Olo/Foodin Triphala-jauhe: Tridoshinen eli kaikkia doshia tasapainottava kolmen yrtin sekoitus suoliston puhdistukseen. Pidempään käytettynä myös verta pudistava efekti.

Lisäksi pittalle suositeltavia tuotteita hyllystämme ovat Maharishin Pitta Balanceja GuggulPuhdistamon Super C-vitamiini- amlajauhe sekä Kiki Health Aloe Pure kapselit.

Lue lisää: "Kesä on tulisen ja kostean pittan aikaa".

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.

Post your comment

Pur-Kauppa