ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Keväinen niiskutus kuriin reishillä

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Sieniä pidetään ’biologisen vasteen säätelijöinä’, koska ne voivat tarpeen vaatiessa joko hillitä tai kiihdyttää elimistön stressivasteita, kuten immuunipuolustuksen toimintaa.

Oli stressitekijä sitten elimistön ulkopuolinen tai sisäsyntyinen häiriötekijä, funktionaalisten sienten ainesosat auttavat elimistöä sopeutumaan tilanteeseen. Yksi niistä on tästä syystä erityisen sopiva kausiallergian hoidossa.

REISHI ON ROHDOSTEN KUNINGAS

Reishi, eli lakkakääpä, on arvostetuin yrtti ja lääkinnällinen sieni kiinalaisessa lääketieteessä (TCM). Itäisissä kulttuureissa se on yleensä vahvasti yhdistetty onnellisuuteen, terveyteen ja hyvään onneen. Nykyään tutkijat liittävät sen ominaisuudet immuunipuolustuksen, maksan, sydän- ja verisuonielimistön, sekä hengitysteiden terveyteen.

Reishi kuuluu kääpien sienisukuun (Polyporaceae). Siihen kuuluvat sienet ovat kovia ja puumaisia, ja ne kasvavat yleensä puissa, kuten vaahterassa, tammessa ja jalavassa. Rohdoskäytössä käytetään usein sienirihmastoa eli biomassaa, mutta varsinainen itiöemä sisältää myös ainutlaatuisia ainesosia, joita ei saada pelkästään rihmastosta.

REISHIN ITIÖT SIENIMAAILMAN KULTAA

Kääpien itiöemissä on tuhansia huokosia, joissa itiöt muodostuvat ja joista ne aikanaan vapautetaan. Reishin luonnollisen kasvusyklin lopussa se tuottaa miljoonia itiöitä, jotka ovat kuin pieniä siemeniä. Ne vastaavat sienen lisääntymisestä. Reishi vapauttaa nämä itiöt nopeasti vain muutaman minuutin kuluessa, jolloin itiöt levittäytyvät nopeasti itiöemän välittömään mikroympäristöön.

Kuumavesi- tai alkoholiuutoksen avaulla terapeuttisesti vaikuttavat yhdisteet voidaan varovaisesti itiöemän mikroskooppisista ”taskuista”.

MIKSI KÄYTTÄISIN REISHIN ITIÖITÄ ALLERGIAAN?

Triterpeenit ja polysarkkaridit ovat Reishin tärkeimpiä terapeuttisia ainesosia. Reishin itiöt sisältävät kaikkein korkeimmat pitoisuudet triterpeenejä, jotka edistävät terveyttä ja hillitsevät liiallista histamiinin sekä liiallisen inflammaation vaikutusta elimistössä. Allergioista kärsivät saattavat siis hyötyä erityisesti Reishin itiöemien käytöstä.

Triterpenoidiyhdisteet puolestaan edistävät unenlaatua, toimimalla rauhoittavina ainesosina ja palauttaen elimistön sisäistä homeostaasia.

 

Reishi-itiöt ovat tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ja taistelevat flunssaa vastaan Klikkaa kuvaa niin löydät reishi-itiöt verkkokaupastamme.
Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.