Matcha-jäätelö – kesäpäivän viilein herkku

2.6.2020 | PUR toimitus

Matcha-jäätelö on kuumien kesäpäivien viilein herkku, joka on höystetty raikkaalla mintulla ja makeutettu kookoskukkanektarilla. Tällä kielenvievällä herkulla on kaiken lisäksi myös terveyttä tukevia ominaisuuksia. Matcha-jauhe sisältää nimittäiin ainutlaatuisen kasvatusmenetelmänsä ansiosta suuremman määrän lehtivihreää ja L-teaniinia kuin normaali vihreä tee. Antioksidanttipitoinen lehtivihreä puolustaa ja puhdistaa elimistöä, kun taas L-teaniini aminohappo rauhoittaa ja fokusoi mieltä. Täydellinen herkku loma- tai työpäivän kunniaksi.

Matcha-jäätelö mintulla höystettynä

Kuva: goop.com

MINTTUINEN MATCHA-JÄÄTELÖ (GLUTEENITON, MAIDOTON & RAAKA)

annos kahdelle

avokado
5rkl Foodin kookosmannaa
puolikkaan limen mehu
3-5 tippaa minttuöljyä (esim. Japol)
3rkl riisinlesejauhetta (esim. Puhdistamo)
1tl KIKI Health matcha-jauhetta
2rkl kookoskukkanektaria (esim. Biona)
4rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Lusikoi avokadon hedelmä ja kookosmanna blenderiin.

Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja blendaa tasaiseksi.

Lisää minttutippoja vähitellen sen mukaan, kuinka vahvan mintun maun jäätelöön tahdot. Tässä vaiheessa älä enää blendaa, vaan sekoita massaa lusikalla/nuolijalla.

Lisää viimeisenä riisinlesejauhe, matcha-jauhe sekä makeutus, johon voit käyttää myös hunajaa tai agavesiirappia oman makusi mukaan.

Sotke mukaan rouhitut pistaasipähkinät, lusikoi massa kulhoon ja nosta pakastimeen kahdeksi tunniksi.

Nautiskele hyvässä seurassa.

Kurkaa blogimme muut matcha-reseptit:

Matcha pirtelö ja puuro

Manna-matchavanukas