Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!     ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ TILAUKSILLE

Mitä on ihmeellinen matcha?

Pur Hyvinvointikauppa
300 255
Matcha teen puruja Kuva: Yuko Ono Sthlm

Matchaa on tituuleerattu muun muassa "talven trendijuomaksi". Mistä tässä, meille suomalaisille vielä hieman tuntemattomassa, ihmejuomassa on oikein kyse?

Matcha on erittäin hienoksi jauhettua korkeatasosita japanilaista vihreää teetä, joka jauhetaan varjossa kasvatetun teepensaan lehdistä jotta siitä saadaan herkullisen, tasapainoisen makuista. Sen vuoksi se eroaakin muista vihreistä teistä sillä kasvatustapansa vuoksi kupillinen matchaa vastaa ravintoarvoiltaan ja antioksidanttipitoisuudeltaan jopa 7-10 kupillista vihreää teetä (Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan).

Matcha on siis erinomainen talvijuoma sen runsaan antioksidanttipitoisuuden vuoksi, mikä suojaakin elimistöä muun muassa flunssalta.

matchan-valmistusta Kuva: Yuko Ono Sthlm

Matcha ei ole mikään uusi löytö vaan se kuului jo vuosisatoja sitten zen-munkkien mietiskelyharjoituksiin sillä se piristi ja paransi keskittymiskykyä useiksi tunneiksi. Sen sisältämä teaniini rentouttaa mielialaa mikä helpottaa unohtamaan arjen kiireet ja huolet. Muistakaamme myös, että matcha on vihreää teetä jolloin se kätkee sisälleen myös lukuisat vihreän teen terveyshyödyt kuten elimistöä puhdistavan vaikutuksen lehtivihreänsä vuoksi.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.