Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!

Terveyttä sienistä: pakurikääpää vatsalle ja vastustuskykyyn

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Tässä juttusarjassa esittelemme kuusi erilaista lääkinnällistä sientä ja niiden moninaiset käyttöalueet. Vuorossa on pakurikääpä eli chaga.

Hiilimäinen pakurikääpä eli chaga on sienen aiheuttama kasvannainen, jota esiintyy yleisimmin hies- ja rauduskoivuissa. Kääpä muodostaa puuhun epämääräisen muotoisen, mustan ja lohkeilevan pahkan eli pakurin. Pakurikäävällä on pitkä käyttöhistoria perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ja venäläisessä kansanparannuksessa. Venäjällä pakuria on käytetty vatsa- ja keuhkosyövän hoitoon ja sen ainesosia on pidetty tulehduksia hillitsevinä.

Pakurikääpä on myös voimakas adaptogeeni. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä pakurikääpää suositellaan käytettäväksi päivittäin, koska sen uskotaan vahvistavan elimistön immuunipuolustusta. Nykyään pakurikäävän tärkeimmiksi käyttötarkoituksiksi on määritetty syövän tukihoito, ruoansulatuksen ongelmat ja psoriaasi.

Mushrooms4Lifen pakurikääpäkapselit ovat markkinoiden ensimmäinen luomupakurivalmiste. Niissä käytetty pakuri kerätään Siperian metsistä ja on tutkitusti puhdasta. Tuotteissa hyödynnetään ainoastaan pakurin itiöemää maksimaalisen tehon saamiseksi. Perinteinen kuumavesiuuttaminen takaa pakurikäävän tärkeimpien yhdisteiden, kuten esimerkiksi betuliinihapon hyvän imeytymisen elimistön käytettäväksi. Pakurikäävästä voi keittää kahvia muistuttavaa, miellyttävän makuista juomaa. Mushrooms4Life:n valmiin pakurijauheen voi sekoittaa lämpimään veteen ja halutessa maustaa esimerkiksi Bourbonin vaniljauute-jauheella ja lakritsiuutteella.

Britannialaiseen uutuussarjaan, Mushroom4Life:een kuuluu kuusi yksittäistuotetta lääkinnällisistä sienistä sekä kolmea sientä sisältävä yhdistelmätuote. Sarja on johtavan sieniasiantuntija Martin Powellin kehittämä. Hän on tarkoin valinnut jokaisen sienen kasvuympöristön ja valmistusmenetelmän siten, että nämä takaavat mahdollisimman laajan kirjon aktiivisia yhdisteitä, tehokkaassa, hyvin imeytyvässä muodossa. Kaikki valmisteet ovat Soil Associationin luomusertifioimia ja tutkittuja laadun ja puhtauden varmistamiseksi.

 

Lue myös Terveyttä sienistä - juttusarjan aiemmat kirjoitukset:

Lion's manea aivoille

Siitakeella kyytiä viruksille

Reishistä tasapainoa

Energiaa cordycepsista

 

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.

Post your comment

Pur-Kauppa