Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!

Terveyttä sienistä: maitakea vatsavaivoihin

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Tässä juttusarjassa esittelemme kuusi erilaista lääkinnällistä sientä ja niiden moninaiset käyttöalueet. Vuorossa on maitake eli koppelokääpä.

Maitake eli koppelokääpä (Grifola frondosa) on perinteisesti hyvin arvostettu sieni sen maun ja lääkinnällisten ominaisuuksien perusteella. Se esiintyy lauhkeissa pohjoisten metsissä ja kasvaa lähinnä pyökin ja tammen tyvessä. Maitake saattaa kasvaa yli puoli metriä leveäksi. Sitä esiintyy harvakseltaan myös Suomen metsissä ja runsaammin Japanissa ja Pohjois-Amerikassa.

Maitake on japaninkielinen sana, joka tarkoittaa tanssivaa sientä. Kansanperinteen muinaisessa Kiinassa ja Japanissa maitaketta löytäneet ihmiset tanssivat ilosta, koska heidän mielestään tämä sieni oli arvokkaampaa kuin hopea. Kiinalainen lääketiede on hyödyntänyt maitaketta jo useita satoja vuosia, kun taas länsimaissa sen lääkinnällisistä vaikutuksista on alettu kiinnostumaan vasta 1960-luvulla. Nykyään maitaketta tuotetaan valvotuissa olosuhteissa, jotta sen alati kasvavaan kysyntään pystytään vastaamaan.

Maitakkeen perinteisestä käyttötarkoituksesta kertoo hyvin sen lähisukulaiseen Grifola umbellataan liitetty kuvaus: "pitkäaikainen käyttö tekee onnelliseksi ja nuorentaa". Maitakkeen "nuorentavien" vaikutusten lisäksi sen tärkeimpiin lääkinnällisiin ominaisuuksiin liittyy immuunijärjestelmän toiminnan tehostaminen, verensokerin tasapainottaminen, sydämen terveyden edistäminen, vatsavaivojen ja ruoansulatusongelmien ehkäiseminen, korkean verenpaineen alentaminen ja painonhallinnan tukeminen.

Britannialaiseen uutuussarjaan, Mushroom4Life:een kuuluu kuusi yksittäistuotetta lääkinnällisistä sienistä sekä kolmea sientä sisältävä yhdistelmätuote. Sarja on johtavan sieniasiantuntija Martin Powellin kehittämä.

Hän on tarkoin valinnut jokaisen sienen kasvuympöristön ja valmistusmenetelmän siten, että nämä takaavat mahdollisimman laajan kirjon aktiivisia yhdisteitä, tehokkaassa, hyvin imeytyvässä muodossa.

Kaikki valmisteet ovat Soil Associationin luomusertifioimia ja tutkittuja laadun ja puhtauden varmistamiseksi.

 

Lue myös Terveyttä sienistä - juttusarjan aiempi kirjoitus: Energiaa cordycepsista.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.

Post your comment

Pur-Kauppa