Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!                          ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ TILAUKSILLE

Terveyttä sienistä: reishistä tasapainoa

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Tässä juttusarjassa esittelemme kuusi erilaista lääkinnällistä sientä ja niiden moninaiset käyttöalueet. Vuorossa on reishi eli lakkakääpä.

Reishiä on tutkittu tieteellisesti enemmän kuin mitään muuta yksittäistä rohdoskasvia. Tämä ihmesieni on myös yksi kiinalaisen lääketieteen arvostetuimmista yrteistä, joka mainitaan Kiinan ensimmäisessä yli 2000 vuotta sitten kirjoitetussa lääkintäoppaassa. Pääosa maailmassa myytävästä Reishistä on kasvatettua, sillä luonnossa se on melko harvinainen. Sientä voi löytää ja kerätä kuitenkin myös Suomesta. Täällä siihen törmää  todennäköisimmin Etelä-Suomen rannikolta.

 

Reishin vaikuttavina ainesosina tunnetaan ainakin sterolit (ergosteroli, kumariini, mannitoli), polysakkaridit (ganoderanit B ja C, beeta 1,3,-D-glukopyraanit, beetaglukaanit), 119 triterpenoidia (ganodermahapot), germanium sekä useita vitamiineja ja aminohappoja. Reishin terveyshyötyinä tunnetaan unen laadun paraneminen, stressin lievitys, immuunijärjestelmän toiminnan tehostuminen ja verisuonten terveyden edistäminen.

Reishiä käytetään syövän tukihoitona, allergiaoireiden hoidossa ja ennaltaehkäisyssä, keuhkoputken tulehduksissa, autoimmuunisairauksien hoidossa, ahdistuneisuuden lievittämisessä (triterpeeniella on rauhoittava vaikutus, maksan ongelmien hoidossa sekä sydän- ja verisuoniterveys ylläpitämisessä.

Reishi sieni kapselit immuniteetin parantamiseenBritannialaiseen uutuussarjaan, Mushroom4Life:een kuuluu kuusi yksittäistuotetta lääkinnällisistä sienistä sekä kolmea sientä sisältävä yhdistelmätuote. Sarja on johtavan sieniasiantuntija Martin Powellin kehittämä.

Hän on tarkoin valinnut jokaisen sienen kasvuympöristön ja valmistusmenetelmän siten, että nämä takaavat mahdollisimman laajan kirjon aktiivisia yhdisteitä, tehokkaassa, hyvin imeytyvässä muodossa.

Kaikki valmisteet ovat Soil Associationin luomusertifioimia ja tutkittuja laadun ja puhtauden varmistamiseksi.

 

Lue myös Terveyttä sienistä - juttusarjan aiemmat kirjoitukset:

Energiaa cordycepsista

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.

Post your comment

Pur-Kauppa