ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

PUR testaa: luonnolliset dödöt

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Löytyisikö joltain valmistajalta luonnollinen deodorantti, joka pitää kainalot kuivina ja hienhajun loitolla tukalissakin tilanteissa? Aikaisemmin tämä oli mahdoton yhdistelmä, mutta onneksi luonnonmukaiset deodorantit ovat kehittyneet viime vuosina vauhdilla ja nyt markkinoilla on monia tehokkaita dödöjä, jotka eivät ärsytä kainalon herkkää ihoa eivätkä sisällä haitallisia kemikaaleja tai voimakkaita hajusteita.

Halusimme säästää sinut eri tuotteiden kokeilu- ja vertailurumbalta ja testasimme luonnollisia deodorantteja kahden kuukauden ajan. Voimme iloksemme todeta, että kaikki testiin valitut dödöt pitivät kainalot kuivina sekä hellepäivinä että pitkillä juoksulenkeillä. Suosittelemme siis lukemaan postauksen loppuun, mikäli sinulla on vielä työn alla ”täydellisen” luonnollisen deodorantin löytäminen.

 

Dödön vaihtaminen vähentää kemikaalikuormaa

Kerrataan aluksi, miksi kannattaa käyttää luonnollista deodoranttia. Kehossamme on lämmöneritystä sääteleviä hikirauhasia, joita löytyy esimerkiksi kainaloista. Synteettiset deodorantit sisältävät alumiinia, mikä estää hikoilun ja tukkii hikirauhasia. Jos alumiinia kulkeutuu kehoon hikirauhasten kautta, voi se pahimmillaan aiheuttaa vakavia sairauksia, kuten rintasyöpää ja Alzheimerin tautia sekä herkistää allergioille. Lisäksi deodorantteihin lisätyt synteettiset parfyymit ja alkoholi saattavat aiheuttaa ihon ärsyyntymistä. Luonnolliset deodorantit eivät sisällä elimistölle haitallisia aineita ja ne myös antavat hikirauhasten toimia niille tarkoitetulla tavalla eli kehoa viilentäen.

 

We Love the Planet -sarjan voidemaiset dödöt

Aloitetaan testin läpikäynti We Love the Planet -sarjan voidemaisista deodoranteista, jotka eroavat huomattavasti tutuista roll on -malleista jo pelkästään niiden käyttötavan takia. Tuotesarjan deodorantit on pakattu kauniisiin noin 50 gramman rasioihin, jotka näyttävät pieniltä rasvapurkeilta. Tämä deodorantti on ehdottomasti ylitse muiden treeninkassiin tai matkalaukkuun pakattavana tuotteena, koska se menee näppärästi pieneen tilaan eikä varmasti vuoda kassin pohjalle. Testasimme sarjan appelsiinin tuoksuista dödöä, joka on kerrassaan hurmaava ja tuo mieleen aurinkoiset ulkomaanlomat. Vuosikymmeniä roll on -dödöjä käyttäneelle voidemaisen deodorantin käyttö ja oikean määrän annostelu vaativat aluksi hieman opettelua. Deodorantin tehokkuuden takia tuotetta ei tarvitse sivellä kainaloihin kovin paljoa. Muutaman viikon testaamisen jälkeen purkissa oli vielä reilusti yli puolet jäljellä, joten iso plussa tuotteen riittoisuudesta.

 

GamARden kukkaisdödö herkälle iholle

Valitsimme toiseksi testituotteeksi ranskalaisen GamARden Hygiene Douceur roll on -deodorantin, joka on kukilta tuoksuva luomusertifioitu tuote herkälle iholle. Tämän ihanan deodorantin tuoksu on todella mieto, minkä vuoksi se sopii hyvin myös monille tuoksuherkille. Deodorantissa on käytetty aktiiviaineina Gamarde-les-bains -vettä, ihoa rauhoittavaa ja pehmentävää malvankukkauutetta, ihoa hoitavaa ja ravitsevaa aloe vera -uutetta sekä hajunmuodostumista ehkäisevää trietyylisitraattia. We Love the Planet -sarjan tuotteiden tavoin myös tämä dödö on alumiiniton. GamARden deodorantti toimi myös herkälle iholle moitteettomasti. Mikäli kuntoilet paljon tai olet tottunut käyttämään voimakkaita deodorantteja, ei tämä tuote välttämättä ole paras valinta ensimmäisenä luonnollisena deodoranttina, sillä sen tuoksu on niin hento, että saatat tarvita ensimmäisille viikoille tanakampaa tavaraa. Sen sijaan GamARden deodorantti sopii mainiosti - myös ensimmäiseksi luonnolliseksi deodorantiksi - sellaisille henkilöille, jotka eivät hikoile paljon. Liekö syynä pakkauksen kaunis värimaailma, tuotteen nimi tai dödön ihana ruusuinen tuoksahdus, mutta tätä käyttäessään tuntee itsensä hetkellisesti ranskattareksi kauniissa kukkaismekossa, mikä ei ole ollenkaan huono saavutus deodorantilta.

 

Palkittu Salt of the Earth tarjoaa myös täyttöpullon

Kolmas testituotteemme oli tuoksuton Salt of the Earth mineraalideodorantti spray-pullossa, joka on voittanut useita eri palkintoja, muun muassa Greet Parent -lehden Parhaan luonnollisen deodorantin -palkinnon. Jos kuitenkin haluat valita luonnollisen deodorantin, jossa on hieman tuoksua, löytyy sarjasta myös ihania tuoksullisia dödöjä, kuten esimerkiksi meloni ja kurkku sekä laventeli ja vanilja. Lisäksi sarjaan kuuluu deodorantti miehille. Tätä deodoranttia ekologisempaa vaihtoehtoa ei markkinoilta löydy. Salt of The Earth myy litran kokoisia täyttöpulloja, joten uutta purkkia ei tarvitse ostaa edellisen deodorantin loputtua. Paljon matkustaville tiedoksi, että tuotteen koko on 100 millilitraa, joten sen voi pakata käsimatkatavaroihin. Ison plussan tuote saa myös siitä, että sitä voi suihkutella kainaloiden lisäksi esimerkiksi jalkoihin, mikäli kengät toisinaan tuoksahtavat. Pienen miinuksen tälle tuotteelle annamme siitä, että oikean määrän suihkuttaminen vaatii aluksi totuttelua. Yksi suihkaus ei tuntunut olevan vielä tarpeeksi, mutta muutaman lisäsuihkauksen jälkeen spray valui jo kainaloita pitkin. Onneksi tämä kirkas neste ei kuitenkaan sotke vaatteita.

Näiden kolmen tuotesarjan lisäksi suosittelemme myös Schmidths-deodorantteja, jotka ovat helposti imeytyviä eikä niihin ole lisätty alumiinia, parabeeneja tai muita haitallisia yhdisteitä. Sarjassa on käytetty sheavoita ja kookosöljyä pehmentämään kainaloiden herkkää ihoa. Suosittelemme Schmidts-deodorantteja etenkin runsaasti hikoileville ja urheilijoille. Herkkäihoisille tämän deodorantin ruokasooda voi aiheuttaa pientä ärsytystä, mutta muuten annamme tuotteelle ison peukun tehokkuudesta.

 

Pieni varoituksen sana dödön vaihtajalle

Mikäli olet juuri vaihtamassa deodoranttiasi luonnolliseksi, on sinun hyvä huomioida, että hikirauhasilla kestää hetki tottua siihen, että hiki pääsee virtaamaan vapaasti. Siksi hiki saattaa haista normaalia voimakkaammin ensimmäisten viikkojen ajan. Tämä on kuitenkin täysin luonnollista ja lakkaa vähitellen, kun hikirauhaset puhdistuvat ja synteettiset aineet poistuvat kehosta.

 

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.