Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!     JOULUKUUN AJAN ILMAINEN TOIMITUS YLI 35€ TILAUKSILLE

Terveyttä sienistä: reishistä tasapainoa

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Tässä juttusarjassa esittelemme kuusi erilaista sientä ja niiden moninaiset käyttöalueet. Vuorossa on reishi eli lakkakääpä.

Reishiä on tutkittu tieteellisesti enemmän kuin mitään muuta yksittäistä rohdoskasvia. Tämä ihmesieni on myös yksi kiinalaisen lääketieteen arvostetuimmista yrteistä, joka mainitaan Kiinan ensimmäisessä yli 2000 vuotta sitten kirjoitetussa lääkintäoppaassa. Pääosa maailmassa myytävästä Reishistä on kasvatettua, sillä luonnossa se on melko harvinainen. Sientä voi löytää ja kerätä kuitenkin myös Suomesta. Täällä siihen törmää  todennäköisimmin Etelä-Suomen rannikolta.

Reishi vahvistaa hyvinvointia ja auttaa pysymään kunnossa. Reishiä eli lakkakääpää saat kätevästi verkkokaupastamme. Klikkaa vain kuvaa!

Reishiä pystyy viljelemään myös itse puun rungossa ja siitä on tulossa tärkeämpi superruoka-sieni myös suomessa, sillä se menestyy myös kuusen pinnalla. Lisäksi sen kilohinta on tällä hetkellä jopa pakurikääpää korkeampi. 

 

Reishin vaikuttavina ainesosina tunnetaan ainakin sterolit (ergosteroli, kumariini, mannitoli), polysakkaridit (ganoderanit B ja C, beeta 1,3,-D-glukopyraanit, beetaglukaanit), 119 triterpenoidia (ganodermahapot), germanium sekä useita vitamiineja ja aminohappoja. Reishi onkin monien valinta kun halutaan syödä yrttejä tai sieniä, jotka ravitsevat hyvin.

Reishi on myös adaptogeeni ja sillä on siis monia hyviä vaikutuksia sekä monipuolisen ruokavalion kanssa tasapainottava vaikutus. Se ei siis juuri piristä, eikä väsytä vaan harmonisoi.

Reishi on mainio ruokasieni ja loistava ravinneBritannialaiseen uutuussarjaan, Mushroom4Life:een kuuluu kuusi sienivalmistetta, sekä kolmea sientä sisältävä yhdistelmätuote. Sarja on johtavan sieniasiantuntija Martin Powellin kehittämä.

Hän on tarkoin valinnut jokaisen sienen kasvuympöristön ja valmistusmenetelmän siten, että nämä takaavat mahdollisimman laajan kirjon aktiivisia yhdisteitä, tehokkaassa, hyvin imeytyvässä muodossa.

Kaikki valmisteet ovat Soil Associationin luomusertifioimia ja tutkittuja laadun ja puhtauden varmistamiseksi.

 

Lue myös Terveyttä sienistä - juttusarjan aiemmat kirjoitukset:

Energiaa cordycepsista

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.

Post your comment

Pur-Kauppa