ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Resepti: Manuka-puolukkavanukas

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Vietämme PÜR-kaupalla immuniteetin vahvistamisviikkoja ja halusimme luoda reseptin, joka vahvistaa vastustuskykyäsi, hellii makunystyröitäsi ja ravitsee kehoasi. Halusimme käyttää reseptissä myös suosikki-immuteetinvahvistajaa, eli Manuka-hunajaa. Manuka on lääkinnällinen hunaja, jota saadaan Uudesta-Seelannista ja sillä on ainutlaatuisia antibakteerisia ominaisuuksia. Tässä ihanassa syksyisessä vanukkaassa yhdistyvätkin suomalainen sesonkimarja puolukka, kauppoihin äskettäin tulleet eksoottisemmat persikat, manukahunaja ja pohjana jo monelle tutut chia-siemenet. Persikka tuo hedelmäisyyttä ja tasapainottaa kookosmaidon täyteläisyyttä.

Vanukkaassa oleva puolukka sisältää paljon solujamme suojaavaa E-vitamiinia sekä mangaania ja ravintokuitua. Puolukoissa on myös paljon hormonitasapainolle tärkeitä lignaaneja ja siten se on tärkeä marja erityisesti naisille. Makeutuksena käytetty manuka taas auttaa erilaisiin bakteeritulehduksiin ja viruksiin ja sen käyttöaiheet ovat lukuisat. Voit lukea Manuka-hunajasta lisää tästä. Chia-siemenet toimivat täyttävänä proteiininlähteenä ja auttavat suoliston toimintaa. Tämä resepti on myös maidoton ja gluteeniton.

Manuka-puolukkavanukas

Tämä vanukas on helppo ja nopea, tulehdusta kehossa hillitsevä jälkiruoka, aamiainen tai iltapala ja se pitää hyvin nälkää. Tällä reseptillä valmistuu kaksi jälkiruokakulhollista herkkua. Jos et halua jakaa annosta kaverin kanssa, voit jättää toisen jääkaappiin ja syödä aamu-/iltapalaksi ja nauttia toisen heti!

Tässä ohjeet kerrosvanukkaan tekoon.

Manuka-puolukkavanukas

Punainen kerros
1,5 dl luomu kookosmaitoa
0,25 dl chiasiemeniä
puolikas banaani
yksi tuore ja kypsä persikka
1,5 dl suomalaisia puolukoita
1 tl manukahunajaa

Vaalea kerros
1 dl luomu kookosmaitoa
1 rkl chiasiemeniä
1/3 banaania
puolikas persikka
1 tl manukahunajaa
pieni loraus vaniljauutetta tai ripaus vaniljajauhetta

Sekoita tehosekoittimessa molemmat seokset erikseen. Anna tekeytyä jääkaapissa n. 20 minuuttia, jotta chia-siemenet turpoavat ja seos hyytelöityy. Jaa annosmaljoihin kerroksittain, esimerkiksi yksi kerros puolukkaseosta alle, valkoinen kerros väliin ja vielä päälle yksi puolukkainen kerros. Voit myös sekoittaa ainekset ilman chia-siemeniä, ja lisätä ne vasta jälkikäteen seoksiin, jolloin koostumuksesta tulee vähemmän sileä ja vanukas saa enemmän suutuntumaa. Blenderillä sekoitettuna siemenet rikkoutuvat hieman ja tulos on sileämpi.

Manuka-puolukkavanukas - PÜR-Hyvinvointikauppa

Voit halutessasi lisätä vanukkaan terapeuttista tehoa, ja lisätä mukaan tujauksen macaa tai ashwagandhaa, jolloin saat adaptogeenisia ominaisuuksia mukaan. Adaptogeeniset yrtit auttavat mm. sopeutumaan stressiin ja ne tasapainottavat hormonitoimintaa.

Kuvat ja resepti: Annika Aro

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.