Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!     ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ TILAUKSILLE

Seesami-inkivääri-parsakaali

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Kenen mielestä parsakaali on aivan ihanaa? Täällä yksi, jolle ennen parsakaali oli kauhistus, varsinkin kouluruokailun ylikypsä mössöparsakaali ja buffapöytien pakastimesta sulatettu kylmä ja märkä parsakaali.

Kun syömiseni alkoi hiljalleen muuttua paremmaksi, parsakaali löysi uuden paikan elämästäni. Erityisesti napakaksi höyrytetty, soijalla ja inkiväärillä maustettuna parsakaali on ihan parasta. Nam!
Jollet vielä ole päässyt parsakaalin makuun, kannattaa kokeilla tätä reseptiä, voit hyvinkin löytää tästä supervihanneksesta uuden ystävän.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Parsakaali on supervihannes, sillä:

  • Parsakaali on rautapitoinen, joten parsakaalin syömisestä hyötyvät erityisesti anemiasta kärsivät, raskaana olevat ja imettävät sekä naiset, joilla on runsaat kuukautiset.

  • Parsakaalilla on myös kyky nostaa dopamiinin tuotantoa kehossa, mikä auttaa vähentämään ahdistusta, masennusta ja stressiä.

  • Parsakaali on täynnä vitamiineja ja hivenaineita.

  • Parsakaalista voi olla apua myös nivelkipujen hoidossa, sen antioksidanttivaikutukset mahdollistavat kehossa olevien myrkyllisten aineiden poistumisen ja siitä voi olla apua myös iho-ongelmissa.

Parsakaali seesami-inkivääri-kastikkeella

(2 annosta)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  • 2 parsakaalin nuput

Höyrytä 90 sekuntia (höyrytys antaa parhaan koostumuksen ja ravinteet sekä fytokemikaalit säilyvät). Huuhtele kylmällä vedellä, jottei väri muutu ruskeaksi.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kastike:

  • 1dl extra-virgin oliiviöljy
  • 2/3dl balsamiviinietikkaa
  • 2rkl soijakastiketta tai tamaria
  • 2 hienonnettua tai raastettua valkosipulinkynttä
  • 2rkl kotimaista luomuhunajaa tai vaahterasiirappia
  • 2rkl raastettua inkivääriä
  • 1tl seesamiöljyä
  • paahdettuja auringonkukasiemeniä
  • mantelirouhetta

Sekoita kastiketta makusi mukaan parsakaaleihin. Säilytä loppu tiiviissä purkissa jääkaapissa. Lisää auringonkukansiemenet ja mantelirouhe. Herkuttele lisukkeena tai lisää kasviksia ja tee salaatti.

Reseptin on kirjoittanut Sanna Hiltunen, @parantavaruoka -Instagramtilin omistaja.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.