ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Terveyttä sienistä: siitakeella kyytiä vilulle

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Tässä juttusarjassa esittelemme kuusi erilaista adaptogeenistä sientä ja niiden moninaiset käyttöalueet. Vuorossa on siitake.

Siitaketta ravinnoksi

Siitake on Japanissa arvostettu lääkinnällinen sieni. Siitakkeen nimi tulee japaninkielen sanoista shii, joka on japanilainen puulaji ja take, joka tarkoittaa sientä. Siitake on siis shii-puun sieni. Suomessa siitaketta käytetään ruuanlaitossa ja kasvatettuja tuoreita siitakkeita myydään ruokakaupoissa. Siitake on proteiinipitoinen sieni, jota voi käyttää ruuanlaitossa korvaamaan lihaa tai muita eläinperäisiä proteiininlähteitä. Lisäksi se sisältää paljon kalsiumia, B2- ja C-vitamiineja sekä kuituja.

Siitake on erinomainen ruokasieni. Kuvassa sienilisänä sienestä saatu shiitake.

Japanissa siitaketta taas arvostetaan erittäin paljon sen lääkinnällisten ominaisuuksien vuoksi. Siitake on koko Aasiassa yleisesti käytetty adaptogeeninen sieni, jota käytetään muun muassa syövän hoidon tukena, diabeteksen hoidossa ja kolesteroliarvojen kurissa pitämisessä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että siitake ravitsee hyvin kehoa ja saa näin monipuolisen ruokavalion kanssa yhdistettynä sen pysymään terveenä.

Britannialaiseen uutuussarjaan, Mushroom4Life:een kuuluu kuusi yksittäistuotetta adaptogeenisistä sienistä sekä kolmea sientä sisältävä yhdistelmätuote. Sarja on johtavan sieniasiantuntija Martin Powellin kehittämä. Hän on tarkoin valinnut jokaisen sienen kasvuympöristön ja valmistusmenetelmän siten, että nämä takaavat mahdollisimman laajan kirjon aktiivisia yhdisteitä, tehokkaassa, hyvin imeytyvässä muodossa. Kaikki valmisteet ovat Soil Associationin luomusertifioimia ja tutkittuja laadun ja puhtauden varmistamiseksi.

Lue myös Terveyttä sienistä - juttusarjan aiemmat kirjoitukset:

Reishistä tasapainoa

Energiaa cordycepsista

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.