Sokeriton mustikka-chia-hillo

24.5.2019 | Sanna Hiltunen

 

Tämä herkullinen mustikka-chia-hillo-resepti on helppo toteuttaa. Se on sokeriton, joten se on myös terveellinen vaihtoehto tavalliselle hillolle. Hilloa voi käyttää esimerkiksi jogurtin seassa granolan kera. Se toimii myös erittäin hyvin puuron kanssa. Sen sisältämä mustikka on todellista superfoodia ja saatavilla Suomen omasta luonnosta.

Mustikat:

  • Sisältävät erittäin paljon antosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja
  • Ovat ruokaa aivoille – niillä on antioksidanttinen ja tulehduksia estävä vaikutus aivoihin. Mustikoiden jatkuvan päivittäisen syönnin on todettu auttavan ikääntymiseen liittyvää dementian, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin sekä sydänsairauksien ja diabeteksen torjumisessa, jotka kaikki ovat tulehduksellisia hapettumissairauksia
  • Rauhoittavat keskushermostoa, edistävät ihon hyvinvointia ja auttavat juonteiden syntymisen estämisessä
  • Tukevat painonpudotusta, vahvistavat limakalvoja, virkistävät, nuorentavat sekä torjuvat ja helpottavat stressiä

Mustikka-chia-hillo-resepti

Ainesosat:

3dl mustikoita
(raastettua sitruunankuorta)
(hippunen kardemummaa)
1rkl sitruunamehua
1rkl vaahterasiirappia
1rkl chia-siemeniä

  • Laita kaikki ainekset chiaa lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä 10-15min koko ajan sekoittaen kunnes mustikat pehmenevät. Voit halutessasi murskata mustikat esimerkiksi perunasurvimella.
  • Lisää chian siemenet ja anna porista vielä 5min. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.

Mustikka-chia-hillo paksunee jäähtyessään ja säilyy noin 2 viikkoa suljetussa purkissa jääkaapissa.

Reseptin on ideoinut Sanna Hiltunen, @parantavaruoka -Instagramtilin omistaja.

Katso myös muut mustikka-reseptit: Hipiää hellivä mustikkasmoothie, smoothie bowl ja syreenikulho.