ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Tekstiiliyritys Gyllstad säästää luontoa

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Ruotsalaiset ovat hullaantuneet Gyllstadin luomupuuvillasta valmistettuihin tekstiileihin. Pur-myymälöissä ja verkkokaupassa on saatavilla tuotesarjan erikokoisia meikkipusseja, jotka ovat ihana lahja, äidille, mummolle ja anopille – tai itselle.

Gyllstadin tuotemerkki kantaa perustajansa ruotsalaisen tekstiili- ja vaatesuunnittelija Ulrika Gyllstadin nimeä. Ulrika on tehnyt pitkän uran vaateteollisuudessa ja toiminut vaatesuunnittelijana monille tunnetuille brändeille. Vuodesta 2006 hän on työskennellyt sisustustekstiilien parissa suunnitellen omia kuoseja kankaisiin, tyynyihin, laukkuihin, meikkipusseihin ja muihin tuotteisiin. Tuotteissaan Ulrika haluaa jakaa intohimoaan printteihin ja tekstiileihin, joissa hän tulkitsee skandinaavisen luonnon kauneutta.

Lanseeratessaan oman tekstiilimalliston, ympäristöystävällinen tuotanto ja reilu kauppa olivat Ulrikalle tärkeitä arvoja ja lähtökohta koko tuotemerkin kehittämiselle. Ulrika sanoo, että meidän kaikkien on välillä helppo ajatella, ettei yksi ihminen pysty tekemään juuri mitään luonnon pelastamiseksi. Jokainen voi ajatella olevansa niin pieni osa tätä maailmaa, ettei sillä ole merkitystä, mitä kukin tekee.

- Mutta sillä minuutilla, kun minä, sinä ja muut ympärillämme olevat ihmiset lakkaamme välittämästä ympäristöstämme, lähdemme aivan väärään suuntaan. Meidän kaikkien tulee välittää pienistä teoistamme ja uskoa siihen, että kun meitä on tarpeeksi monta, voimme yhdessä aikaansaada suuren muutoksen. Ei ole väliä millä alalla työskentelet tai missä elämäntilanteessa olet, kaikkialla on pieniä asioita, joihin voit vaikuttaa, Ulrika sanoo.

Luomupuuvilla pienentää kemikaalikuormaa

Luomuruoka kasvattaa suosiotaan ja yhä useampi kuluttaja kiinnittää huomioita elintarvikkeiden puhtauteen. Kasvava joukko kuluttajia on myös valmis maksamaan ruuastaan hieman enemmän välttääkseen ravinnon sisältämien haitallisten kemikaalien kertymisen elimistöön. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että minkä kemikaalien kanssa ihosi on kosketuksissa päivittäin käyttämiesi tekstiilien myötä? Valitettavasti tekstiiliteollisuudessa toimii yrityksiä, jotka ovat tunnettuja käyttämistään allergisoivista tai jopa myrkyllisistä kemikaaleista, erittäin suuresta veden kulutuksesta ja epäoikeudenmukaisista työolosuhteista. Vaikka tekstiilitehtaat ovat alkaneet maailmalaajuisesti tekemään muutoksia tuotannossa ja työolosuhteissa, on osalla tehtaista edelleen paljon tekemistä eettisissä asioissa ja ympäristön huomioimisessa.

Jotta näitä olosuhteita on mahdollista muuttaa, on meidän kuluttajina osattava vaatia ympäristöystävällisiä ja eettisin periaattein valmistettuja tuotteita. Lisäksi meidän on oltava valmiita maksamaan sellaisesta tuotteesta hieman enemmän. Lyhyellä aikavälillä se on hieman kalliimpaa, mutta pitkällä aikavälillä edut ovat suuremmat.

Gyllstad:n tekstiilit valmistetaan niin ympäristöystävällisesti kuin on mahdollista. Pohjakankaat valmistetaan GOTS- sertifioidusta (Global Organic Textile Standard) luomupuuvillasta ja kankaiden printit painetaan Ruotsissa ympäristöystävällisillä painomenetelmillä. Tämän vuoden alusta lähtien myös GOTS-sertifioituja pohjakankaita alettiin kutoa Ruotsissa. Voimme siis olla ylpeitä siitä, että pohjoismainen tekstiiliteollisuus saa koko ajan vankempaa jalan sijaa ympäristöystävällisten tuotantomenetelmien parissa.  GOTS-sertifikaatti asettaa tiukat edellytykset tehtaille. Niiden on pystyttävä takaamaan vastuullinen puuvillan viljely ja tuotantoprosessi mukaan lukien sosiaaliset ja ympäristölliset toimintaperiaatteet.
- Olen iloinen ja ylpeä voidessani valmistaa myös pohjakankaat Ruotsissa. Ne tehdään eettisten periaatteiden mukaan toimivassa kutomossa, joka on perustettu jo 50-luvulla. Kutomo on valmistanut kankaita sertifioidusta luomupuuvillasta useiden vuosien ajan, Ulrika kertoo.

Gyllstad-tuotteiden pakkaamiseen pyritän käyttämään mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia eli vain sen verran, mikä tarvitaan suojaamaan tuotteita kuljetuksen ajan. Kaikki käytetty pakkausmateriaali sopii kierrätykseen ja suurin osa niistä on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Kun valitset ympäristöystävällisen tekstiilin, olet osallisena ympäristö suojelussa monella tavalla.

Kirjoittaja Terhi Korhonen on LOISTE living yrityksen omistaja ja toimii Gyllstad-tuotteiden edustajana Suomessa.

Lisätietoa GOTS-sertifikaatista: http://www.global-standard.org/

 

 

 

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.