ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

TUOKSUJEN VAIKUTUS HYVINVOINTIIN

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Tuoksuja eli ‘gandhaa’ on käytetty vuosituhansien ajan hyvinvoinnin tukena esimerkiksi lääkinnässä, osana joogaa ja meditaatiota sekä henkisissä rituaaleissa. Erilaisia puita, yrttejä, kasveja ja pihkoja on käytetty jo muinoin henkisissä tarkoituksissa esimerkiksi polttamalla niitä temppeleissä, tarjoamalla alttarilla tai voitelemalla iholle. Tuoksujen tarkoituksena on ollut tällöin päästä meditatiiviseen tilaan. Lisäksi ne voivat rentouttaa, piristää, parantaa muistia, lievittää stressiä ja tasapainottaa vilkasta mieltä.

 

 

Hajuaisti on ainoa aistimme, joka on suoraan yhteydessä meditatiivisempaan osaan aivoista, limbiseen järjestelmään, joka säätelee tunteita. Tähän osaan aivoista pyrimme saamaan yhteyden myös joogan ja meditaation avulla. Limbisellä järjestelmällä ei ole ajantajua, minkä vuoksi tuoksuja käytetään tuomaan mieli takaisin hetkeen. Kasvien eri osilla on uskottu olevan eri vaikutuksia mieleen riippuen niiden rakenteesta; juurten uskotaan maadoittavan ja tuovat takaisin tähän hetkeen, puiden ja runkojen uskotaan tasapainottavan sekä vahvistavan ja puun keuhkoina toimivien lehtien uskotaan olevan yhteydessä hengitykseen.

 

Yogandhan aromaterapeuttiset meditaatioöljyt on kehitelty käytettäväksi ennen jooga- tai meditaatioharjoitusta, harjoituksen aikana tai pitkin päivää, aina kun haluat palata ajatuksistasi takaisin meditatiivisempaan tilaan. Öljyjen tuoksuyhdistelmät on luonut joogaopettaja Sinead Duffy kolmen vuoden joogaharjoittelun, meditaation ja mantran tuloksena. Tuoksut on helppo levittää iholle kätevistä rollerball-pulloista. Yogandhan tuotteiden päämääränä on tuoda meidät lähemmäs luontoa ja muistuttaa, että olemme osa sitä. Tuoksut ovat täysin luonnollisia ja vegaanisia eivätkä ne sisällä ollenkaan synteettisiä tuoksuja tai väriaineita. Lasiset pullot ovat kierrätettäviä ja ulommat pahvipakkaukset ovat täysin kompostoitavissa.

 

 

Mielen lisäksi tuoksujen uskotaan tasapainottavan intialaisen lääkinnän mukaan kehon energiavirtauksia eli chakroja. Juurichakra sijaitsee selkärangan juuressa ja säätelee seksuaalisuutta, tasapainoisuutta ja turvaa. Juurichakraa tasapainottavia tuoksuja ovat vetiver ja santelipuu, joita löytyy Ground-meditaatioöljystä. Ristiselän kohdalla sijaitseva sakraalichakra on yhteydessä tunteellisiin tarpeisiin, nautintoon ja luotuuteen. Sitä tasapainottavat kypressi ja patsuli, joita sisältää Balance-meditaatioöljy. Oman arvon tunteeseen, itsekuriin ja itseluottamukseen liitettävä solar Plexus -chakra sijaitsee ylempien vatsalihasten kohdalla. Sen tasapainottamisessa voivat auttaa bergamotti, jota löytyy Salute-meditaatioöljystä. Silmien välissä sijaitseva otsachakra on yhteydessä intuitioon, viisauteen ja ajatteluun. Otsachakraa tasapainottavia tuoksuja ovat jasmiini, rosmariini, ravansara ja santelipuu, minkä vuoksi kaikista Yogandhan kolmesta meditaatioöljystä on apua tämän chakran toimintaan.

 

 

 

Maanläheiseltä tuoksuva Ground-meditaatioöljy maadoittaa sinut takaisin nykyhetkeen. Sen sisältämää santelipuuta on käytetty joogien keskuudessa jo tuhansien vuosien ajan tuomaan rauhaa. Vetiver on pitkäjuurinen intialainen ruoho, joka vahvistaa yhteyden tunnetta luonnon kanssa. Frankincense eli olibaanihartsi hidastaa ja syventää hengitystä tuoden rauhallisen olon.

 

Salute-meditaatioöljy on kehitelty saamaan meidät ylös sängystä aamuisin ja kohottamaan mielialaa ennen joogaharjoitusta. Öljy tuoksuu virkistävän sitruksiselta ja mausteiselta. Greippi on raikas ja mielialaa parantava tuoksu, josta saattaa olla apua jopa masennuksen lievittämisessä. Piristävä ja raikas bergamotti lievittää stressiä ja rosmariini stimuloi mieltä parantaen keskittymistä.

 

Huumaavan ja sensuellin tuoksuisen Balance-meditaatioöljyn pääosassa on jasmiini, joka tasapainottaa tehokkaasti, myös hormonitoimintaa. Kypressi tasapainottaa kehon nesteitä ja pranaa. Salvialla on tasapainottava vaikutus aivolisäkkeeseen, joka on yhteydessä monipuolisesti kehon eri toimintoihin. Laventeli on yksi monikäyttöisimmistä tuoksuista, joka rentouttaa syvästi.

 

Levitä meditaatioöljyä ranteisiin ja kaulalle. Hengitä syvään ja palaa tähän hetkeen.

 

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.