ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Uudet palvelumme: esittelyssä ayurveda-lääkäri Pardaman Sharma

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Pardaman

Pardaman Sharma on ayurveda-lääkäri kolmannessa polvessa. Hän on suorittanut ayurvedalääketieteen tutkinnon yliopistossa Intiassa. Potilastyössään arvostettu, hänet tunnetaan myös innostavana luennoitsijana ja kouluttajana. Pardaman on tehnyt ayurvedaa tutuksi suomalaisille jo vuosikymmenen ajan, jonka aikana hänelle on muodostunut vahva kokemus ayurvedan soveltamisessa suomalaiseen elämäntyyliin ja ruokavalioon. Hän aloittaa syyskuussa ayurvedisen vastaanoton PURin uudessa Hakaniemen myymälässä joka keskiviikko. 

Ayurvedaan olen saanut tutustua jo varhain lapsuudessa. Isoisäni ja isäni ovat ayurvedalääkäreitä ja olen pienestä pitäen seurannut heidän työskentelyä klinikalla. Kotona on aina ollut runsaasti ayurveda-kirjallisuutta ja –tuotteita, joihin olen tutustunut jo ennen kuin aloitin ayurvedan opiskelun yliopistossa.

Intiassa ayurvedaa opiskellaan rinnakkain länsimaisen lääketieteen kanssa ja saimme valita, kirjoitammeko tenttivastaukset ayurvedan vai modernin lääketieteen näkökulmasta. Olin vuosikurssista ainoa, joka kirjoitti ayurvedasta, koska se tuntui omalta jutulta ja sen kokonaisvaltaisuus kiehtoi. On mielenkiintoista, miten esimerkiksi eri ruoka-aineista tiedettiin tuhansia vuosia sitten asioita, joista nykyään tehdään laajamittaisia tutkimuksia. Ayurvedassa ihmisen keho ja mieli jaetaan seitsemään erilaiseen kehotyyppiin. Kun ymmärrät kehotyypin toiminnan, tiedät jo paljon asiakkaan sairaustaipumuksesta ja syyn siihen, jota lähteä hoitamaan.  

Minulta kysytään usein, kuinka paljon ayurveda näkyy kotona Suomessa. Kotona ayurvedarutiinien ja tavallisten toimintatapojen raja on hämärtynyt. Emme enää välttämättä erota ayurveda-rutiineja muusta arjesta, koska olemme lapsesta lähtien tottuneita niihin. Kun vertaan meidän perheen rutiineja suomalaiseen arkeen, suurin ero on esim. mausteiden käytössä. Käytämme mausteita ruoan maustamisen lisäksi myös erilaisten vaivojen hoidossa. Ayurvedasta on ollut hyötyä myös sosiaalisissa suhteissa, koska se on auttanut ymmärtämään ihmisiä paremmin ja ennakoimaan heidän käyttäytymistä.

Miten ayurveda eroaa Suomessa ja Intiassa?

Intiassa ayurvedasta haetaan apua johonkin yksittäiseen vaivaan, kun taas Suomessa halutaan ennaltaehkäistä sairauksia ja voida kokonaisvaltaisesti paremmin.

Suomessa suurimmat syyt tulla ayurveda-konsultaation ovat erilaiset vatsavaivat, migreeni, naisten hormonaaliset ongelmat, unettomuus ja stressi sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi. Asiakkaamme ovat äärimäisen terveystietoisia ja elävät yleisten oppien mukaan erittäin terveellisesti, mutta silti olo ei ole energinen ja esim. epämääräiset vatsaoireet ovat yleisiä.

Ayurveda-konsultaatiossa määritellään asiakkaan kehotyyppi pulssiluennan, haastattelun ja yleisen katselemuksen perusteella. Kun tiedät kehotyyppisi, ymmärrät itseäsi paremmin ja pystyt ennaltaehkäisemään kehotyypillesi tyypillisiä vaivoja.

Pardamanin ayurveda-konsultaatiot PURin uudessa liikkeessä, Hämeentie 8, keskiviikkoisin alkaen 28.9. Ajanvaraukset ja tiedustelut: [email protected]

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.