Vadelma-lakritsiraakakakku

5.9.2016 | PUR toimitus

Tämä raakakku on paitsi helppo valmistaa, myös ihanan raikas ja herkullinen makukombo. Varaa valmistukseen 30 minuuttia, sekä jääkaapissa tekeytymiseen muutama tunti.

Pohja:

  • 1,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 1/2 dl manteleita
  • 1  dl pehmeitä taateleita (tai liotettuja)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1/2 rkl lakritsijauhetta (esim Urtekram)
  • hyppysellinen suolaa
  • ripaus chiliä

Valmista pohja tehosekoittimessa. Surauta ensin pähkinät ja mantelit karkeahkoksi massaksi. Lisää joukkoon taatelit, jonka jälkeen viimeistele massa kookosöljyllä, suolalla, lakritstijauheella ja chilillä. Painele massa tasaisesti kakkuvuoan pohjalle.

Perustäyte

  • 3 dl liotettuja cashew pähkinöitä
  • 1,5 dl kookosöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • aitoa vaniljaa
  • 0,5 dl kookosnektaria tai hunajaa

Lioita cashewpähkinöitä vähintään 4 tuntia ennen kakun valmistuksen aloittamista niin varmistat että saat kakkuun sillkisen koostumuksen. Liotuksen jälkeen, surauta cashewpähkinät hienojakoiseksi massaksi blenderissä. Lisää muut raaka-aineet ja surauta sekaisin.

Lakritsitäyte

  • 2 reilua rkl lakritsijauhetta sekä
  • ripaus suolaa ja chiliä

Säästä noin puolet perustäytteestä ja lisää toiseen puolikkaaseen lakritsijauhe, chili sekä suola. Surauta sekaisin ja levitä kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Vadelmatäyte

  • 1,5 dl kotimaisia vadelmia
  • hunajaa tai kookosnektaria tarvittaessa

Lisää säästämääsi toiseen puolikkaaseen perustäytettä vadelmat ja surauta tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää tarvittaessa hieman makeutusta. Levitä lakrtisitäytteen päälle tasaiseksi massaksi.

Laita kakku jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos haluat saada kakkuun näyttävät värit, lisää lakrtisitäytteeseen mustaa aktiivihiiltä sekä vadelmatäytteeseen punajuurimehua tai pulveria.

IMG_9089