ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Vastustuskyky vahvaksi väinönputkella

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Väinönputki (Angelica archangelica) on suomalaista superfoodia parhaimmillaan. Se on todellinen täsmäase vastustuskyvyn vahvistamiseen. 

Väinönputki on Lapin alkuperäiskasvi, jota saamelaiset pitävät pyhänä rohtokasvina. Sen väkivahvoja juuria on perinteisesti pureskeltu kehon vahvistamiseksi pitkän talven jälkeen. 

Väinönputki kasvaa luonnonvaraisena luonnossa purojen ja jokien varsilla. Älä säikähdä, jos vastaasi tulee itseäsi pidempi väinönputki. Se saattaa todellakin kasvaa miehen mittaiseksi. 

Väinönputki on Lapin alkuperäiskasvi ja kasvaakin kaikkein voimakkaimmaksi arktisissa kasvuolosuhteissa. Ympärivuorokautinen päivänvalo kesällä pistää sen koville. Siksi väinönputken vaikuttavien aineiden, fellandriinien, pitoisuus on kaikkein korkein Lapissa. Väinönputkea kasvatetaan myös esimerkiksi Unkarissa, mutta siellä kasvanut ”väiski” on kuin haamu lappilaiseen kollegaansa verrattuna.

Koko kasvi on syötävä, mutta kaikkein vahvin osa väinönputkea on sen juuri. Maku on inkiväärimäisen ärtsy, joten raakaa väinönputken juurta ei kannata ottaa kerralla liian suurta palaa suuhun. Lehtiä on perinteisesti käytetty mausteena esimerkiksi keitoissa ja siemenet toimivat lappilaisina kurkkupastilleina. Lehdet ja muut viherosat sisältävät runsaasti C-vitamiinia eli ne ovat todellisia vitamiinipommeja.

Tömäkkä tuki hyvinvoinnille

Väinönputken voimasta kertoo se, että sillä on taisteltu keripukkia, ruttoa ja espanjantautia vastaan. ”Väiski” on hyvin antibakteerinen yrtti, joka antaa pöpöille huutia ja tukee hengitysteiden terveyttä. Väinönputki tukee myös suoliston hyvinvointia. Väinönputkea kannattaakin käyttää esimerkiksi antibioottikuurin jälkeen. Perinteisesti väinönputkea on käytetty pitämään lentsu loitolla.

Väinönputken juuri on helppokäyttöisessä muodossa Arctic Warriorsin MAHTI-tuotteissa. Väinönputket ovat kasvaneet lappilaisten pienviljeljöiden hellässä huomassa. Juuret on uutettu kasviglyseroliin ja mukaan on lisätty myös toista voimayrttiä eli nokkosta. 

Nestemäisessä muodossa väinönputkieliksiiri on helppo käyttää ja se sopii myös lapsille. Yksi teelusikallinen tai yrttishotti päivässä on hyvä ylläpitoannos, mutta haastavana aikana annoksen voi kaksi- tai jopa kolminkertaistaa kuuriluontoisesti. Taaperoille riittää puolikas annos.

 Väinönputkesta saat lappilaista lujuutta ottaa vastaan arjen tuulet ja tyrskyt. Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.