ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Vata-ihotyyppi ja sen hoito

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Vata-ihotyyppi on kuiva, rakenteeltaan ohut ja tuntuu koskettaessa viileältä. Tasapainoinen iho on kaunis, sileä, sävyltään tasainen ja ihohuokoset ovat todella pienet. Epätasapainoisessa vata-ihossa kiristävä tunne sekä ihon karheus ja hilseily on yleistä. Vata-iholla ei esiinny juurikaan epäpuhtauksia, mutta epätasapainossa ihon pintakuivuus lisääntyy, minkä vuoksi iho ei pääse uusiutumaan normaalisti. Tämä voikin aiheuttaa pientä ryynimäistä epäpuhtautta paikoitellen.

Ayurvedassa epätasapainoa hoidetaan aina epätasapainoa aiheuttavien elementtien vastakohdilla. Vatan elementtejä ovat ilma ja eetteri (tila). Nämä elementit ovat luonnostaan kevyitä, kuivia, karheita ja viileitä. Vatan iho-oireiden hoitoon tarvitaan siis vastakkaisia elementtejä eli kosteutta (vesi) ja lämpöä (tuli).

Vata-ihon sisäinen hoito on vähintään yhtä tärkeää kuin ulkoinenkin. Vata iho- ja kehotyypillä viileys ja kylmyys ovat vahvasti läsnä, minkä vuoksi olisi tärkeää nauttia ateriat ja juomat lämpiminä. Kylmän salaatin tai smoothien sijaan suosittelenkin nauttimaan esimerkiksi lämpimiä keittoja ja pitkään haudutettuja juurespatoja. Jääveden juomista olisi myös syytä välttää, sillä se hidastaa ruuansulatuksen toimintaa, eikä imeydy kehoon kunnolla. Keitä siis juomavesi aina etukäteen ja pidä se mukana esimerkiksi termospullossa.

Vata ihotyypin hoidossa on tärkeä huomioida myös hyvien rasvojen riittävä saanti. Wiley’s-sarjan kalaöljyt sisältävät laadukkaita omega -rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa sisältäpäin ja tekevät hyvää myös sydämen ja aivojen toiminnalle. Erityisesti sarjan nestemäinen Orange burst on ihon kannalta hyvä vaihtoehto, sillä se sisältää omega 3:n lisäksi myös omega-7 -rasvahappoa sekä astaksantiinia. Omega-7 on erityisen tärkeä rasvahappo ihon ja limakalvojen hyvinvointia ajatellen. Astaksantiini on taas luonnollinen antioksidantti, joka lisää ihon vastustuskykyä. Muita ihon kannalta hyviä rasvan lähteitä ovat mm. Ghee, avokado, pähkinät ja siemenet.

PURin valikoimasta löytyy myös paljon erilaisia tuotteita myös vata-ihon ulkoiseen hoitoon. Ihon puhdistamiseen suosittelen käyttämään täyteläisiä puhdistusvoiteita tai öljyjä. Gamarden puhdistusmaito on todella hyvä puhdistustuote, joka irrottaa tehokkaasti meikin ja lian jättäen ihon pehmeäksi ja joustavaksi. Lisäksi suomalaiset Luonkos-öljypuhdistuskakut ovat erinomaisia vaihtoehtoja kuivan ihon puhdistukseen.

Dafna’sin Active mist -kasvovesi on kosteuttavien ja glow -efektin kasvoille tuovien kasvovesien aatelia, jonka vuoksi palvelee vata-ihon tarpeita erinomaisesti. Ihon ravitsemiseen suosittelen kotimaisen Snowannan ihanaa lakka kasvovoidetta, joka sisältää lakka- ja kaurauuten lisäksi iholle tärkeitä luomurypsiöljyn ja tyrnisiemenöljyn omega rasvahappoja. Öljyjen käyttöä myös sellaisenaan ei kannata unohtaa ulkoisessakaan ihonhoidossa. Rasasaran vata -kasvoöljy suojaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa tehokkaasti.

Kirjoittaja on PUR Hyvinvointikaupallatyöskenteleväja PUR Hyvän Olon Hoitolassa vastaanottoa pitävä suosittu ekokosmetologimme Rosi Sotkasiira. Lue lisää Rosista täältä.

Lue lisää: ayurvedisestä ihonhoidosta ja Rasasaran ayurvedisen ihonhoidon tuotteista.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.