ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Vedestä ihonhoidon megatrendi

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Ihotyypistä riippumatta riittävä kosteus tekee ihosta kauniin, koska pienet kuivuudesta aiheutuvat juonteet täyttyvät ja ihon väri kirkastuu. Hyvin kosteutetut ihosolut toimivat terveesti ja iho kestää ympäristön haasteet paremmin. Oikein valitut öljyt ravitsevat ihoa ja auttavat sitä sitomaan kosteutta. Monimutkaiset ihonhoidon kikat kannattaakin unohtaa, tai ainakin siirtää sivuun ja huolehtia ensin kosteutuksesta. 

Juo riittävästi vettä ja suojaa iho auringolta ja pakkaselta

Kesällä iho altistuu auringon rasitukselle ja sen pinnasta tulee kuiva ja rasvaton. Syksyn ja kylmyyden ja viiman alkaessa ihon kuivuus alkaa todenteolla haitata. Kuiva iho menee helposti kylmyydessä rikki ja sen pintaan voi muodostua jopa tulehduksia. Tavanomaisesta poikkeavaan kuivuuteen iholla kannattaa reagoida. Kyse saattaa olla muuttuneista elämäntavoista, sillä iho on indikaattori, josta heijastuvat väsymys, sairastelu, stressi, murheet ja ulkoisten ärsykkeiden vaikutukset. Kun iho kiristää pesun jälkeen tai siihen on yhtäkkiä tullut poikkeavan kuivia läikkiä on aika miettiä hoitotuotteiden sopivuutta. Sopimaton kosmetiikka näkyy yleensä ensimmäiseksi kuivuutena. Silloin kannattaa oitis jättää pois tuotteet, joille ihosi reagoi negatiivisesti. Ihoa ei koskaan kannata altistaa tuotteille, joille se reagoi kuivumalla.


Miten vesi saadaan kuljetettua ihoon ja vieläpä pysymään siellä?

Luonnonkosmetiikan tehokkaimpia kosteuttavia ainesosia ovat aloe vera ja hyaluronihappo. Aloe kulkeutuu helposti ja varastoi paljon vettä soluihinsa ja hyaluronihappo on todellinen kosteuspommi, joka sitoo kosteutta pitkään. Öljyt pitävät ihosolujen pinnan kimmoisana ja suojaavat ja ravitsevat. Vitamiinien tehtävä on huolehtia solujen pysymisestä aktiivisina ja terveinä.

Iho on hyvä kuoria säännöllisesti, jotta sen pinnalla oleva kuollut solukko ei turhaan vedä itseensä kallisarvoisia kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia. Kuorinta kannattaa tehdä mahdollisimman lempeästi oman ihotyypin mukaisesti. Helposti rasvoittuvaa ihoa ei tule liikaa aktivoida, sillä myös talirauhaset aktivoituvat ihoa kuorittaessa.

I+m Naturkosmetik Madame Inge Exfloating Shower Gream kuorii koko vartalon hellästi suihkun yhteydessä. Et tarvitse erillistä kuorinta-ainetta kasvoille ja vartalolle – kasvoja kuoriessa mekaanista painetta tarvitaan vain vähemmän kuin vartaloa kuoriessa. Madame Inge kuorivassa suihkuvoiteessa rakeena toimii riisijauhe, joka myös neutralisoi ihon pH:n lähelle luontaista optimaalista tasoa. Ihon omat hyödylliset mikrobit jatkavat työtään pesusta huolimatta. Vartalo kosteutetaan suihkun jälkeen Madame Inge Body Moussella, jonka ylellinen koostumus sitoo kosteutta ja ravitsee lempeästi.

 

DIY VINKKI:
Ihanan kuorinta-aineen teet hetkessä aamukahvin puruista ja kookosöljystä.
C-vitamiinia voit lisätä vaikka limemehun tai kuivattujen marjojen muodossa. Sitrushedelmät sopivat hyvin helposti rasvoittuvalle ihotyypille.

 

Olemme tottuneet jo pitkään käyttäneet seerumeita pääasiallisina tehokosteuttajina, mutta helppojen kangasnaamioiden tultua markkinoille viimeisin suositus on, että iho kosteutetaan kangasnaamiolla ja kosteutta ylläpidetään seerumeilla ja kosteusvoiteilla. Uusi Taiwanilainen luonnonkosmetiikkayritys Naveen toi Euroopan markkinoille ensimmäisenä Cosmos Organic -sertifioidut kangasnaamiot. Nämä naamiot saivat ”Best Organic Product 2017” -palkinnon Lontoossa huhtikuussa pidetyillä Natural and Organic -messuilla. Hydrating Sheet Mask kosteuttavan naamion teho perustuu damaskosruusun, aloe veran ja hyaluronihapon yhdistelmään. Tuote on todella ylellinen, koska naamio on paksua luomupuuvillaa ja hoitavaa nestettä on paljon. Pakkauksessa on kuusi naamiota, joten kerran viikossa käytettynä pakkaus riittää puoleksitoista kuukaudeksi. Itselleni tästä on tullut jo rutiini, josta en tingi.

 

 

Kosteutta, vitamiineja ja kylmäpuristettuja luomuöljyjä

i+m NATURKOSMETIK Hydro Perform -sarjan kuusi tuotetta on suunniteltu ihon perusteelliseen kosteuttamiseen. Hyvin puhdistettu iho on edellytys ihon terveydelle ja kosteuden imeytymiselle. Hydro Perform -sarjan puhdistusmaito Cleansing Milk ja kasvovesi Facial Toner puhdistavat tehokkaasti, kosteuttavat ja neutralisoivat ihon pH:ta. Koko sarjassa hoitavina ainesosina ovat porkkana, granaattiomena, greippi, aloe vera ja hyaluronihappo. Puhtaat ja kylmäpuristetut kookos-, aprikoosi- ja jojobaöljyt suojaavat, kosteuttavat ja ravitsevat ihoa niin lempeästi kuin vain luonto osaa.

 

DIY VINKKI:
Saat harmauden katoamaan iholtasi kun suihkutat kasvovettä pitkin päivää kasvoille ja kaulalle.

Serum Hydro Effective on superkosteuttaja, jota voi käyttää meikin alla ja yhdessä kosteusvoiteen ja hoitovoiteen kanssa. Sen sisältämät granaattiomenansiemenöljy ja E-vitamiini vahvistavat ihoa, ja aloe vera ja hyaluronihappo tuovat kosteutta. Säännöllisesti käytettynä Hydro Perform -tuotteet tukevat ihon omaa kosteustasapainoa ja hidastavat kuivuuden aiheuttamaa ihon ennenikaista vanhenemista.

Kirjoitta Mari Mattsson on Luoto Marketingin toimitusjohtaja ja vastuullisten hyvinvointituotteiden maahantuoja, joka esittelee uusia I+m tuotteita sekä Naveen kosteuttavia Hydrating Sheet Mask -naamioita PUR Hyvinvointikaupan Kampin myymälässä tiistaina 7.11 klo: 14-18.

 

 

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.