Tervetuloa Pur-kauppaan ostoksille!

Vegaaninen cashew-pasha

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Vegaaninen pasha on terveellisempi jälkiruoka, kuin perinteinen kermasta, kananmunasta, voista, rahkasta ja sokerista valmistettu pääsiäisherkku. Maidottoman ja vegaanisen pashan teko on periaatteessa helppoa, kunhan muistaa varata eri työvaiheille aikaa ja aloittaa valmistelut ajoissa. Julkaisemamme resepti on saanut inspiraation reseptitaiteilija Virpi Mikkosen cashew pashasta.

  • 3 dl cashewpähkinöitä liotettuina
  • 3-4 rkl kotimaista hunajaa
  • puolikkaan luomusitruunan mehu
  • 1/2 tl aitovaniljajauhetta tai vaniljatangon sisusta
  • 0,5 dl vettä
  • 0,3 dl luomurusinoita silputtuna
  • 0,3 dl luomuaprikooseja silputtuna
  • 5 rkl rouhittuja manteleita tai mantelilastuja
  • 1 tl raastettua luomusitruunan kuorta
  • 1 tl raastettua luomuappelsiinin kuorta
  • ripaus laadukasta suolaa
  • 1 maitohappobakteerikapselin sisältö

Laita cashewpähkinät likoamaan veteen noin kahdeksi tunniksi. Kaada vesi pois, huuhtele pähkinät juoksevalla vedellä ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon hunaja, sitruunanmehu ja vanilja. Sekoita hetki, lisää sitten sekaan vettä, jotta seoksesta tulee tasaista.

Kaada seos kulhoon ja sekoita joukkoon mantelilastut, rusina- ja aprikoosisilppu, suola sekä raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori. Sekoita. Kaada sekaan maitohappobakteerikapselin sisältö ja sekoita uudelleen. Laita kahvisuodatinpussi, talouspaperi tai harsokangas esimerkiksi kahvisuodatinkoteloon, siivilään tai muuhun astiaan, jonka läpi neste valuu pois. Kaada pashaseos astiaan ja aseta sen alle jokin alunen, johon ylimääräinen neste voi valua.

Anna pashan hapattu huoneenlämmössä noin kolme tuntia. Laita astia lopuksi jääkaappiin ja anna pashan tekeytyä yön yli. Kumoa seos ennen tarjoilua tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi mantelilastuilla, rusinoilla tai sitruunan ja/tai appelsiinin kuoren raasteella. Säilytä pasha jääkaapissa, jossa se säilyy tarjoilukelpoisena muutaman päivän.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.

Post your comment

Pur-Kauppa