ILMAINEN TOIMITUS YLI 65€ VERKKOKAUPPATILAUKSILLE.

Terveyttä sienistä: maitakea vatsalle

Pur Hyvinvointikauppa
300 255

Tässä juttusarjassa esittelemme kuusi erilaista adaptogeenistä sientä ja niiden moninaiset käyttöalueet. Vuorossa on maitake eli koppelokääpä.

Maitake eli koppelokääpä (Grifola frondosa) on perinteisesti hyvin arvostettu sieni sen maun ja ravitsemuksellisten ominaisuuksien perusteella. Se esiintyy lauhkeissa pohjoisten metsissä ja kasvaa lähinnä pyökin ja tammen tyvessä. Maitake saattaa kasvaa yli puoli metriä leveäksi. Sitä esiintyy harvakseltaan myös Suomen metsissä ja runsaammin Japanissa sekä Pohjois-Amerikassa.

Maitake on helppo tunnistaa, sillä se on suurikokoinen.

Maitake on japaninkielinen sana, joka tarkoittaa tanssivaa sientä. Kansanperinteen muinaisessa Kiinassa ja Japanissa maitaketta löytäneet ihmiset tanssivat ilosta, koska heidän mielestään tämä sieni oli arvokkaampaa kuin hopea. Kiinalainen lääketiede on hyödyntänyt maitaketta jo useita satoja vuosia, kun taas länsimaissa sen lääkinnällisiä vaikutuksista on alettu kiinnostumaan vasta 1960-luvulla. Nykyään maitaketta tuotetaan valvotuissa olosuhteissa, jotta sen alati kasvavaan kysyntään pystytään vastaamaan.

Maitakkeen perinteisestä käyttötarkoituksesta kertoo hyvin sen lähisukulaiseen Grifola umbellataan liitetty kuvaus: "pitkäaikainen käyttö tekee onnelliseksi ja nuorentaa". Maitakkeen "nuorentavien" vaikutusten lisäksi sen tärkeimpiin ravitsemukselliin ominaisuuksiin liittyy monipuolisuus ja ravintotiheys.

Maitake eli koppelokääpä on hyvä ruokasieni Klikkaa kuvaa niin pääset verkkokauppaan hankkimaan Maitakea.

Britannialaiseen uutuussarjaan, Mushroom4Life:een kuuluu kuusi yksittäistuotetta adaptogeenistä sienistä sekä kolmea sientä sisältävä yhdistelmätuote. Sarja on johtavan sieniasiantuntija Martin Powellin kehittämä.

Hän on tarkoin valinnut jokaisen sienen kasvuympöristön ja valmistusmenetelmän siten, että nämä takaavat mahdollisimman laajan kirjon aktiivisia yhdisteitä, tehokkaassa, hyvin imeytyvässä muodossa.

Kaikki valmisteet ovat Soil Associationin luomusertifioimia ja tutkittuja laadun ja puhtauden varmistamiseksi.

 

Lue myös Terveyttä sienistä - juttusarjan aiempi kirjoitus: Energiaa cordycepsista.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi kommentin.